Livet i en storstad

Det var många år sedan jag flyttade hit till Stockholm. Fortfarande kan det hända att jag gör jämförelser med min bostadsort. Jag vet att många drömmer om att flytta till huvudstaden och det man måste vara beredd på är att livet är dyrare här. Det är dessutom mycket lättare att spendera pengar. Hyran är såklart den största utgiften och vill man bo bra så gäller det att ha ett välbetalt jobb. Det är ju inte alla förunnat att tjäna mycket pengar så då får man försöka leva billigt så gott det går för att kunna ha råd med bland annat semestrar, nya möbler och annat. Hämtkaffe och uteluncher kan bli till enorma summor om man inte tänker sig för. Det brukar jag försöka spara in på genom att ha en egen take away mugg som jag fyller med kaffe innan jag går hemifrån. Räknar man ihop det på hela året så spar jag ganska mycket. Just nu spar jag ihop till att köpa snygga kläder till mc och fickpengar. Varför? Jo, jag har en vän som har en mc och vi ska köra en härlig roadtrip inom Sverige till sommaren.

En kvinna håller i en mugg