Fuktskador på villan

När jag var liten flyttade jag och mina föräldrar till en villa. Den var gul med vita knutar och hade rätt många år på nacken när vi köpte den. Det låg i ett bra område med nära till skola osv så det var en bra flytt. Efter att ha bott några år i huset så upptäckte vi att det ena badrummet hade fått fuktskador på väggar och golv på grund av en läcka i rören som gick genom väggen där. Fuktskador kan vara farliga om mögel bildas. Mögel är giftigt och det tar sig ut i luften och in i våra lungor. Vi var tvungna att renovera hela kalaset. Hade vi inte haft våran hemförsäkring då så hade vi fått stå för alla kostnader. Nu fick vi renoveringen på försäkringen och det var väldigt tur då varken min mamma eller pappa har någon höjdarlön.

Efter renoveringen bodde jag kvar i huset utan problem tills jag var 19. Då flyttade jag hemifrån och mindes den här händelsen med fuktskadan på badrummet och tänkte direkt: Jag måste ha en hemförsäkring! Jag var student på den tiden och tecknade en särskild studentförsäkring som var väldigt fördelaktig för mig. Som student levde man väldigt knapert och det blev mycket nudlar, snabbmakaroner och havregrynsgröt att äta. I början var det mycket festande i och med nollningen och allt vad det är. Så det rök en del pengar på det som man kanske i efterhand hade velat lägga på mat istället. Men så var det och vi festade väl varje dag i  en si så där tre-fyra veckor. Att festa så mycket är inte hälsosamt, redan efter några dagar började man känna sig seg och hade ångest. Det var bara att köra på, men det var väldigt roligt att få träffa och lära känna så många nya människor som man gör när man studerar. Jag har träffat vänner som jag kommer att behålla hela livet ut. Under min studietid hade jag ett dyrt piano som fick vara med om en riktig åktur. Jag skulle bära ner det i trappen, jag bodde på tredje våningen, och när jag hade kommit en bit så halkar jag på ett trappsteg och ramlar samtidigt som jag tappar pianot som alltså var ett elpiano (du ser bilden till höger).

Pianot åker väll ner en eller en och en halv våning och blir fullständigt misshandlat av stentrappan. Även här kunde jag dra väldig nytta av min hemförsäkring som täckte kostnaderna för reparationerna och återigen behövde jag bara betala självrisken på 1500kr. Det är många tillfällen som jag har använt försäkringen och jag har sparat många många tusenlappar på det. Jag känner mig nästan för trygg med försäkringen och kanske inte alltid är lika rädd om mina saker som jag borde. Men mest känner jag mig trygg och jag vågar använda mina saker så mycket som jag behöver och vill. Om du inte har en hemförsäkring så rekommenderar jag att du skaffar en direkt. Man vet aldrig när olyckan är framme och något dyrt går sönder.