Bakar

kanelbullarNi har väl inte missat att det är kanelbullens dag idag? Jag är egentligen inte så mycket för fikabröd och sånt, utan en god kopp kaffe räcker för mig. Men det är något visst med kanelbullar, speciellt när de är nybakade. Så det är vad jag kommer ägna kvällen åt.

Detta är min mammas recept om du ännu inte har hittat ett bra recept på dessa fantastiska bullar:

  • 1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
  • 2. Finfördela jästen i en degskål. Häll degvätskan i skålen och rör om tills jästen löst sig.
  • 3. Tillsätt socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.
  • 4. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper degskålen. Låt degen jäsa i skålen, övertäckt med bakduk, i ca 40 minuter.
  • 5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar som kavlas ut till två avlånga kakor.
  • 6. Bred på margarinet. Strö över socker och kanel. Rulla ihop.
  • 7. Dela varje rulle i 20 bitar. Lägg dem i pappersformar på plåtar. Låt jäsa övertäckta med bakduk ca 40 minuter.
  • 8. Pensla och garnera. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 grader i 6-8 minuter. Låt bröden svalna på galler övertäckta med bakduk!