Alla väljer olika ekonomiska vägar

Det finns många olika sätt som personer väljer att hantera sin ekonomi på. En del personer väljer att inte spendera en enda krona mer än vad de verkligen kan spendera och dessutom så kan de behålla lite pengar för att spara varje månad. De personer som väljer att spara varje månad kommer troligtvis inte att får något större problem med sin ekonomi eftersom att det innebär att de hela tiden har pengar över. En del väljer att ta en massa lån (typ smslån eller privatlån).

Jag tycker däremot personligen att det är en väldigt tråkig inställning att spara mycket eftersom att det innebär att man måste hålla på att spara pengar som man egentligen vill göra roliga saker för. Att bara hålla på och spara har jag aldrig sett som något syfte i sig, så jag planerar i stället och se till så att jag har pengar till att betala mina räkningar, men ingenting mer än så över.

Tyvärr kan det då hända att jag inte har pengar på grund av någon oförutsedd anledning. Den ekonomiska situationen kan alltså ha försämrats ganska snabbt utan att jag har hunnit korrigera för minskade inkomster eller kanske ökade utgifter. Jag brukar då välja att låna pengar med hjälp av mikrolån därför att jag tycker att det är ett bra sätt för mig att kunna leva på det sättet som jag vill, utan att behöva spara varenda krona som blir över.